Pametne kuće

     Promenićete stil vašeg života, modernizovati ga i ušedeti na vremenu kako bi to isto vreme proveli sa vašom porodicom. Kuća ili stan od sada će vam biti dostupni na vašem pametnom telefonu i na taj način moćićete mnogo da umanjite svoje troškove. Smanjenje troškova najviše će se videti kroz uštedu na grejanju, hlađenju i električnoj energiji. Povećajte vrednost i osigurajte vašu nekretninu, a upravljajte sa njom gde god da se nalazite.

Šta sve ustvari mogu da automatizujem?

  Ovo je vrlo uobičajeno pitanje. Gotovo sve u vašem domu može se automatizovati. Neki od najpopularnijih uređaja za automatizaciju su stvari kao što su svetla, termostati grejanja i hlađenja, brave, kućna zaštita, roletne, elektro ventili navodnjavanja bašte, rolo vrata garaže, motora kapije, tende. Prvo morate identifikovati kakav će se rezultat postići da biste mogli odlučiti koji će sistem najbolje odgovarati vašim potrebama. Najčešći primeri uključuju:

  • Osvetljenje

    U svom osnovnom obliku, senzori se mogu koristiti za uključivanje svetla na određenim mestima ili kada neko uđe u sobu. Napredniji način automatizacije svetla je postavljanje „scena“ - svetla se mogu ugasiti u određeno doba večeri ili dimovati pre nego što film uskoro počne.

  • Termostat

    Možete podesiti vaše grejanje ili hlađenje da se uključuju ili isključuju u određeno doba dana ili kada se dostigne željena temperatura. Takođe, termostati se mogu ubacivati u ''scene'' koje će aktivirati grejanje pre nego što stignete kući, ili hladjenje za prijatnu večeru.

  • Brave

  Svojim prostorijama možete bez problema da pristupite daljinskim upravljačem ili daljinskom automatizovanom kontrolom, kao i da prilagodite podešavanja za različite korisnike.

Kućna sigurnost

    Sigurnosne kamere mogu vas obavestiti kada otkriju kretanje i pružiti vam priliku da gledate snimke u realnom vremenu.

  • Roletne

    Zavisno od doba dana, vremena i temperature, možete postaviti žaluzine da se automatski otvaraju ili zatvaraju.

  • Meteo stanica

   Meteorološka stanica koja centralnoj jedinici govori koja je temperatura, vlažnost, pritisak vazduha, položaj sunca, najavu oluje, sistem obrađuje informacije i koristi ih za održavanje optimalne temperature u objektu. Takodje informacije su korisne u slučaju nevremena kako bi objekat zatvorio sve roletne i tako sprečio eventualnu štetu.

   Mnogo je koristi od kućne automatizacije. Pored pogodnosti i komfora, tu je i ekonomska korist, jer pomažu u smanjenju potrošnje električne energije, dugoročno štedeći novac, kao i očuvanju životne sredine.