Podna grijanja

  Kako funkcioniše električni sistem podnog grejanja?

   Električni sistemi za podno grejanje variraju u pogledu snage, od oko 100 W do 200 W po kvadratnom metru. Ali sistem i snaga koje odaberete zavisiće od: veličine i oblika sobe, koliko dobro je izolirana soba, kakva će podloga biti ispod vrste poda koji ćete imati na vrhu. Električno podno grejanje obično se postavlja na sloj podne izolacije, kako bi se obezbedilo da toplota putuje gore, a ne nadole. Prvo se polaže na sloj "košuljuce" (od peska i cementa) ili suspendovanog drveta (podne ploče na šipkama), kako bi se osiguralo da je površina potpuno ravna. Žice za grejanje se zatim povezuju sa vašim mrežnim napajanjem, takođe sistem uključuje i senzor koji će vam pomoći u regulisanju temperature. Zatim možete da koristite termostat za kontrolu temperature i unapred podesite sistem za uključivanje ili isključivanje.

  Na kojoj temperaturi treba da bude električno podno grejanje?

   Električni sistemi rade u proseku na oko 25-31 ° C. ali delom će zavisiti i od vrste poda koji želite da imate povrh - poput tepiha ili laminata - i kakav je pod ispod.

  Gde se može instalirati?

    Možete ga instalirati bilo gde možete da obezbedite električno napajanje. 

Koliko će vam trebati pod da se zagreje?

  Električno podno grejanje brzo reaguje, ali vreme potrebno da se oseti toplota zavisi od vaše podne obloge i izolacije. Uprkos tome, može vam se desiti od nekoliko minuta do jednog sata da se vaš pod zagreje.

 Prema vrsti električnih podnih gejanja možemo ih podeliti u dve grupe:

  • podna grejanja za ispod keramike, kamena...   ( mrežice i grejni kablovi )

  • Podna grejanja za ispod laminata, parketa...     ( grejne folije).